Het lijkt een bijzondere combinatie, een neushoorn als logo voor een Vegabar, maar niets is minder waar. Voor alle neushoorns geldt dat het zware lijf dagelijks grote hoeveelheden gras, stengels, takken en bladeren nodig heeft om fit te blijven. Net als de Vegabar heeft dit dier dus een neus voor heerlijk eten zonder vlees en is hiermee een doorgewinterde veganist.

Er zijn wereldwijd nog maar vijf soorten neushoorns. Deze laatste vijf soorten worden ernstig bedreigd door het verdwijnen van hun leefgebied, maar vooral omwille de medogeloze jacht op de hoorn. De hoorn wordt gebruikt als statussymbool of gemalen voor medicijnen. Het Wereld Natuur Fonds meldt dat er nog maar 30.000 neushoorns op de wereld zijn. Dat is 70% minder dan 40 jaar geleden.

De teller loopt

Ter bescherming van de neushoorns werkt het WWF NL in Afrika en Azië aan nieuwe leefgebieden of aan de uitbreiding van bestaande leefgebieden. Graag dragen wij een klein steentje bij aan deze mooie, maar oh zo belangrijke projecten. Daarom komen wij in actie voor het Wereld Natuur Fonds en doneren wij €0,25 per bestelling. De teller loopt!

Pin It on Pinterest