Bereidingswijze
De keuken in!
Haal de gerechtjes alvast uit de koelkast, zodat ze een beetje op temperatuur kunnen komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en dek de tafel gezellig.
Het is echt niet moeilijk! De bereiding is op volgorde uitgeschreven, maar toch is het handig om de beschrijving even een keertje helemaal door te lezen. Alle items van de maaltijdboxen zijn gekenmerkt met een gekleurd stickertje.
De smaken komen het mooist tot hun recht als je ze onderling combineert. Schep alle items van de box op je bord en geniet van de verschillende combinaties. Zoet, zuur, pittig, koud, warm, zacht, knapperig, het is heerlijk om te combineren. Geniet ervan!

Italiaanse Vegabar box (plantaardig)
Groene stickers
- Witte bonensalade met balsamico uitjes, gele peen, paprika, spinazie en oregano: deze kan zo op tafel gezet worden.
- Rucolapesto: niets meer aan doen! Lekker bij alle items in deze box.
- Caponata: 15 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Couscous-notenballetjes: 10 minuten zonder deksel in de oven op 200 graden.
- Focaccia met knoflook en rozemarijn: 5 minuten in de oven op 200 graden.
- Risotto met spinazie en walnoot: zet 100 ml water p.p. in een wok- of braadpan op hoog vuur, voeg de risotto en de spinazie toe en roer door met een houten lepel. Blijf ca. 2 minuten roeren, totdat het vocht bijna verdampt is. Zet het vuur van de risotto uit, voeg de margarine (6A) toe en laat het geheel 30 seconden rusten. Roer nogmaals door de risotto, totdat de margarine gesmolten is.
Eet smakelijk!

Libanese Vegabar box (plantaardig)
Gele stickers
- Soja-yoghurt-tahini dip met sriracha en peterselie: lekker als dip voor het brood en bij de falafel.
- Tabouleh salade van tomaat, komkommer en peterselie met citroen: niets meer aan doen.
- Gegrilde groenten met komijn: 10 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Falafel met spinazie: 10 minuten zonder deksel in de oven op 200 graden.
- Parelcouscous met bosui en koriander: lekker op kamertemperatuur of warm. Voor warm: doe 50 ml water p.p. in een wokpan en roer de couscous ongeveer 5 minuten om tot het vocht is verdampt.
- Pitabrood: 2 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
Eet smakelijk!

Marokkaanse Vegabar box (plantaardig)
Witte stickers
- Pompoen tajine: 15 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Plantaardige merguez worstjes: 15 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Bulgur met abrikoos, peterselie en kaneel: lekker op kamertemperatuur of warm. Voor warm: doe 50 ml water p.p. in een wokpan en roer de bulgur ongeveer 5 minuten om tot het vocht is verdampt..
- Platbrood: 2 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
- Paprika-harissa dip: voor bij het brood maar ook erg lekker om met de merguez en bulgur te eten.
- Wortel salade met granaatappel dressing: niets meer aan doen.
Eet smakelijk!

Indische Vegabar box (plantaardig)
Oranje stickers
- Kroepoek: mag alvast op tafel en probeer er dan maar eens vanaf te blijven.
- Atjar van grof gesneden groenten: kan zo op tafel.
- Pindadip: niets meer aan doen, lekker pittig.
- Oosters gemarineerde groenten: 10 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Sticky tempeh met lenteui en sesam: 10 minuten met deksel in de oven op 200 graden. Garneer met een extra lepeltje marinade (5A), lenteui, sesam en pinda (5B).
- Gebakken rijst met ui en wortel: lekker op kamertemperatuur of warm. Voor warm: doe 50 ml water p.p. in een wokpan en roer de rijst ca. 5 minuten om tot het vocht is verdampt.
Eet smakelijk!

Mexicaanse Vegabar box (plantaardig)
Blauwe stickers
- Zet de toppings in het midden van de tafel:
– Pickled rode ui
– Rode kool salade
– Salsa verde
– Chipotlemayonaise
– Jalapeño-ui, gemarineerd
– Little gem, radijs en koriander - Tomaten salsa salade met rode ui, limoen, koriander en peterselie: niets meer aan doen.
- Paddenstoelenfajita met paprika: 10 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Plantaardige chorizo: 10 minuten met deksel in de oven op 200 graden.
- Gebakken rijst met maïs en zwarte bonen: lekker op kamertemperatuur of warm. Voor warm: doe 50 ml water p.p. in een wokpan en roer de rijst om tot het vocht is verdampt.
- Maïstortilla’s: 10 seconden om en om bakken in een hete, droge pan. Als ze warm zijn, kun je ze bewaren in een schone theedoek.
Eet smakelijk!

Soep
Verwarm de soep in een pan op laag vuur. Garneer de soep met de topping.